Cuti-cuti ke Zoo Melaka


Bismillah.

Hari minggu lepas dan bersempena cuti Krismas yang lalu, kami sekeluarga telah ke Zoo Melaka. Yang pastinya di musim sekolah ini zoo pastilah sangat meriah kerana ianya merupakan destinasi tarikan kepada ibu bapa yang mempunyai anak kecil di musim cuti sekolah.

Sekadar niat untuk bagi surprise kat Farisya bkcs, ummi dan ayah tak bagitau destinasi yang nk dituju. Memang dah lama Farisya minta nak pergi zoo. Kali terakhir dia pergi zoo masa umurnya 2 tahun, mestilah dia tak ingat pun kan, hehe. Time tu ke Zoo Negara. Tapi kali ni ayah pilih Zoo Melaka sebabnya Zoo Melaka ni well known dan tiketnya murah. Selain tu dapat juga bercuti di Melaka bandaraya bersejarah kan ūüėČ

Teruskan >


Swimming Pool Menarik di Putrajaya


Bismillah,

Haritu ommi plan nak bawak Farisya bkcs dan Firasz pergi mandi kolam di Putrajaya. Dah lama rasanya tak bawa mereka. Farisya pun dah byk kali ulang tanya bila nak pergi mandi kolam. Kebetulan pula menghantar Moksu ke PICC awal pagi, jadi terus lah boleh ke kolam renang.

Macam kebiasaan ayah bawa kami ke kolam ‘rahsia’ di Putrajaya yang tak ramai orang tahu dan tak crowded. Tapi tgk2 kolam tu tutup. Jadi terpaksa cari kolam lain. Akhirnya ayah decide untuk ke kolam renang di Presint 16, yang belum pernah kami pergi...

Teruskan >


Paya Indah Wetland, Dengkil


Bismillah,

Musim-musim cuti sekolah macam ni mesti ramai ibu bapa yang bawa anak-anak pergi berjalan. Instead berjalan-jalan dlm shopping complex, Ommi lebih prefer bawa anak-anak¬†join aktiviti luar yang berkaitan dengan alam sekitar. Dari situ mereka¬†boleh belajar macam-macam perkara baru. Maklum la, budak bandar ūüôā

Hari ini Ommi bawa Farisya dan Firasz melihat haiwan di Wetland. Tapi bukan Wetland Putrajaya, ini Paya Indah Wetland di Dengkil. Wetland ini telah dibuka sejak tahun 90an lagi. Jaraknya perjalanan dari Putrajaya adalah sekitar 25-30 minit melalui jalan lama ke Banting dari pekan Dengkil.

Teruskan >


Malaysia Islamic Children Fair (MICF) 2016


Bismillah.

Alhamdulillah Malaysia Islamic Children Fair (MICF) 2016 kembali lagi tahun ini! Diadakan bertempat di Masjid Sultan Mizan atau lebih dikenali sebagai Masjid Besi berlangsung selama tiga hari bermula 2 hingga 4 Disember 2016.

Pelan Lantai Micf

Alhamdulillah bila rezeki rumah tak jauh sangat dari Putrajaya membolehkan hari-hari pergi ke MICF ;p Lebih kurang sebanyak 34 booth yang ada di sini dan kebanyakkannya semestinya booth berkaitan dengan produk untuk anak-anak kita.

Teruskan >


Aktiviti Kolaj : Salam Maal Hijrah


Bismillah.

Allahummasolli ‘ala Muhammad wa ‘ala ali Muhammad.

Salam Maal Hijrah 1436H. Perpaduan Nadi Transformasi Negara.

Bersempena cuti dan kita meraikan maal hijrah hari ni, maka inilah aktiviti umi dan Farisya hari ini.

Taraaa…………………..~

Alhamdulillah. Inilah hasil aktiviti kolaj Farisya & umi. Tulisan tu pun Farisya yang tulis ūüôā
Bersempena tahun baru hijrah, pastinya umi juga berharap suatu perubahan diri ke arah yang lebih baik.
Menjadi seorang ISTERI yang lebih baik.
Menjadi seorang OMMI yang lebih baik.
Menjadi seorang ANAK yang lebih baik.
Menjadi seorang MENANTU y...
Teruskan >