Cuti-cuti ke Zoo Melaka


Bismillah.

Hari minggu lepas dan bersempena cuti Krismas yang lalu, kami sekeluarga telah ke Zoo Melaka. Yang pastinya di musim sekolah ini zoo pastilah sangat meriah kerana ianya merupakan destinasi tarikan kepada ibu bapa yang mempunyai anak kecil di musim cuti sekolah.

Sekadar niat untuk bagi surprise kat Farisya bkcs, ummi dan ayah tak bagitau destinasi yang nk dituju. Memang dah lama Farisya minta nak pergi zoo. Kali terakhir dia pergi zoo masa umurnya 2 tahun, mestilah dia tak ingat pun kan, hehe. Time tu ke Zoo Negara. Tapi kali ni ayah pilih Zoo Melaka sebabnya Zoo Melaka ni well known dan tiketnya murah. Selain tu dapat juga bercuti di Melaka bandaraya bersejarah kan 😉

Teruskan >


Paya Indah Wetland, Dengkil


Bismillah,

Musim-musim cuti sekolah macam ni mesti ramai ibu bapa yang bawa anak-anak pergi berjalan. Instead berjalan-jalan dlm shopping complex, Ommi lebih prefer bawa anak-anak join aktiviti luar yang berkaitan dengan alam sekitar. Dari situ mereka boleh belajar macam-macam perkara baru. Maklum la, budak bandar 🙂

Hari ini Ommi bawa Farisya dan Firasz melihat haiwan di Wetland. Tapi bukan Wetland Putrajaya, ini Paya Indah Wetland di Dengkil. Wetland ini telah dibuka sejak tahun 90an lagi. Jaraknya perjalanan dari Putrajaya adalah sekitar 25-30 minit melalui jalan lama ke Banting dari pekan Dengkil.

Teruskan >