Jalan Mudah ke Taman Syurga


Bismillah.
Allahummasolli ‘ala Muhammad wa ‘ala aali Muhammad.

 

Alhamdulillah, umi, ayah dan Farisya bkcs berkesempatan untuk hadir ke Ceramah Khas “Mudahnya Jalan Ke Syurga” setelah melihat perkongsian poster di page Telaga Biru.

Mula-mula tengok Panel adalah Ustaz Zahazan & Prof Muhaya, terus berbunga-bunga riang dan niat mesti pergi ni! Sementelahan program di adakan di Masjid Besi Putrajaya yang tidaklah jauh sangat dari rumah, lebih-lebih lagi ianya percuma…hehe 🙂

Nota Dari Umi.

Sabtu | 19 jun 2014.

 “Farisya nak pergi jalan-jalan tak?”
“Nakkkk!!!” Jawab Farisya dengan penuh sema...

Teruskan >


Seminar Raising Young Caliphs


Bismillah.

Selawat dan salam buat junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W. Allahummasolli ‘ala Muhammad..wa ‘ala aali Muhammad.

“Teringin nak buka Little Caliph satu!”

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Ahamdulillah. Kesyukuran yang amat kepada Allah SWT dengan izinNya umi dapat hadir ke Seminar Raising Young Caliphs anjuran Little Caliph bertempat di MAEPS. Buat yang tidak dapat hadir, jangan sedih. Hari ini rezeki umi…insyaAllah di lain hari rezeki anda pula ke lain-lain seminar keibubapaan yang menarik...

Teruskan >


Seminar Keibubapaan Menarik Januari 2013


Bismillah.
Di sini umi nak kongsikan beberapa seminar yang boleh mommies semua turut serta. Tahun 2012 umi hanya berpeluang untuk hadir seminar keibubapaan 2 kali je. Jadi, azam umi tahun 2013 harap-harap dapat join sekurang-kurangnya 3 seminar yang macam ni. Macam umi, umi rasa umi sangat sangat kurang ilmu bab-bab kekeluargaan terutama berkaitan anak-anak sebab umi kan ibu muda *perasan muda sebab anak baru satu*. Umi rasa beruntung sangat sesiapa yang duduk bersama mak dan ayah ataupun mertua sebab dapat belajar macam-macam daripada mereka yang berpengalaman...
Teruskan >


Konvensyen Bidadari Dunia 2012


Made with Paper


Bismillah.

Pic ini bersempena Konvensyen Bidadari Dunia 2012 yang berlangsung selama 2 hari di PICC yang umi hadiri bersama bidadari kecik..Farisya. Programnya hari Sabtu dan Ahad…walaubagaimanapun umi tak pergi semua program mengikut tentatif memandangkan school tak buka di waktu weekand. Tapi kat konvensyen ada nursery disediakan tapi umi tak pasti Farisya ok ke tak kat situ sebab sepatutnya untuk setahun ke atas. So hari Sabtu umi pergi pagi je, tapi hari Ahad umi nekad nak pegi juga satu hari dan minta izin dengan ayah. Umi hantar Farisya kat nursery yang disedia…

Te...

Teruskan >